Skip to content
  Utorak 25 studenoga 2025
Najnovije
25. studenoga 2025.Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča 25. studenoga 2025.Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti 23. studenoga 2025.Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma 22. studenoga 2025.Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše 21. studenoga 2025.Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati? 21. studenoga 2025.Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Torta od kestena koja se ne peče i gotova je za manje od 30 minuta
GastroRecepti

Torta od kestena koja se ne peče i gotova je za manje od 30 minuta

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—1. siječnja 2024.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Volite kestene, želite savršen desert, a nemate puno vremena za pripremu? Torta od kestena koja se ne peče, a za koju je potrebno samo šest sastojaka idealno je rješenje.

Nedavno smo na jednom rođendanu probali sličnu tortu i odlučili se modificirati i pojednostavniti recept, a konačan rezultat bio je oduševljenje okusom.

Za tortu je potrebno 500 grama kesten pirea

SASTOJCI:

500 gr kesten pirea

250 gr Digestive keksa

250 gr maslaca

Više članaka

U Buševcu nastaju najukusniji turopoljski štrukli: Ivana Belošević ima recept!

11. kolovoza 2024.

Berbom maslina u Vodnjanu najavljeno 17. izdanje Dana mladog maslinovog ulja

14. listopada 2023.

Krem juha od sezonskog povrća

7. studenoga 2023.

5 dkg šećera u prahu

500 ml vrhnja za šlag

2 žlice ruma

PRIPREMA:

Za podlogu smrvite 250 gr Digestive keksa, narežite 125 gr maslaca sobne temperature i napravite jednoličnu smjesu koju utisnite u kalup za torte.

torta-od-kestena-podloga
Torta od kestena – podloga

Izmiksajte 500 ml vrhnja za šlag.

Za kremu izmiksajte 125 gr maslaca i 50 grama šećera u prahu. Zatim dodajte 500 gr kesten pirea i 2 velike žlice ruma. Kada dobijete jednoličnu smjesu dodajte 7 žlica izmiksanog vrhnja za šlag i kratko sve zajedno izmiksajte. Kremu razmažite po podlozi.

krema-od-kestena
Krema od kestena

Na kraju po kremi razmažite ostatak izmiksanog vrhnja za šlag.

torta-od-kestena-gotova
Torta od kestena
torta-od-kestena-naslovna
Torta od kestena, photo Domagoj Sever

5 zanimljivosti koje možda niste znali o kestenu:

  • Kesteni su jedini orašasti plodovi koji sadrže vitamin C
  • Kesteni sadrže dosta škroba, pa se mogu koristiti za proizvodnju piva.
  • Prosječan životni vijek drva kestena je između 200 i 800 godina.
  • Kada se kesteni osuše, mogu se mljeti u brašno koje ne sadrži gluten
  • Tijekom drugog svjetskog rata i nestašice kave, od mljevenog kestenja kuhala se zamjenska kava

Tražili ste kontakt – Skitnice.hr

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Samoa, Kiribati, Tonga i Novi Zeland ušli u 2024.
Delnice imaju najljepšu dvoranu na otvorenom i super izložbu!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

25. studenoga 2025.0
Gastro

Okusi Bjelovarsko-bilogorski kraj za Doživljaj više

11. studenoga 2025.0
Gastro

Najbolji majstori čvaraka i chef koji čuva tajne bilogorskih okusa

10. studenoga 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Lifestyle

Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča

25. studenoga 2025.0
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

25. studenoga 2025.0
Lifestyle

Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma

23. studenoga 2025.0
Intervju

Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše

22. studenoga 2025.0
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

21. studenoga 2025.0
Intervju

Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere

21. studenoga 2025.0
Učitaj više
Advent-u-Samoboru
Lifestyle

Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča

restorani-u-okolici-plitvica
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

dht
Lifestyle

Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma

pero-kuterovac
Intervju

Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše

vjesnik-pozar-sasa-perko
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

klara-siljeg
Intervju

Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum