Skip to content
  Nedjelja 1 lipnja 2025
Najnovije
1. lipnja 2025.Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni” 29. svibnja 2025.Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10 29. svibnja 2025.Junior Ranger grupa startala u Nacionalnom parku “Krka” 27. svibnja 2025.Outdoor destinacija po mjeri svakoga: Od romantičnih šetnica do lude vožnje quadovima po Bilogori 27. svibnja 2025.Svjetski dan sporta u Novalji uz Sportske igre 26. svibnja 2025.Dan u srcu Like: Zeleni sajam i veslačka regata
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Kako pripremiti ukusan quiche sa sunčanicama
GastroRecepti

Kako pripremiti ukusan quiche sa sunčanicama

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—29. rujna 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Fotografi obožavaju jesen zbog boja kojima su ukrašeni motivi u prirodi, a ja je volim i zbog svih okusa koje nam pružaju šume, voćnjaci i vrtovi. Veliki sam ljubitelj gljiva, a kako je trenutačno vrijeme sunčanica, htio sam ih pripremiti drugačije od standardnog pohanja.

Tijesto

150 gr glatkog brašna

150 gr integralnog brašna

(moguće su i drugačije kombinacije brašna)

150 gr maslaca

2 jaja

1 žličica soli

Tijesto za quiche sa sunčanicama radili smo u kombinaciji glatkog i integralnog brašna, ali možete ga raditi i samo sa bijelim brašom. Ono što je najbitnije, da u smjesu brašna i soli postepeno izmrvite hladan maslac sve dok ne dobijete jednoličnu mrvičastu smjesu. U takvu smjesu dodaju se 2 jaja i umijesi se kompaktno tijesto. Ostavite tijesto umotano u plastičnu foliju na sat vremena u frižideru. Takvo tijesto razvaljajte na debljinu od 3 milimetra (kalup promjera 28cm), te ga vilicom na nekoliko mjesta izbodite i pecite na temperaturi od 200C deset minuta.

Quiche-sa-sunčanicama-tijesto
Tijesto za quiche
Više članaka

Gastro večer u Novalji: Izložba paške ovce i paškog sira

21. lipnja 2024.

Okusi središnju Istru uz Fritaje i proljetne manjade

5. travnja 2025.

Znate li gdje se nalazi najveća džezva na svijetu?

5. prosinca 2023.

Nadjev

2 luka

500 gr sunčanica

250 ml vrhnja za kuhanje

150 gr slanog sira (salakis, aretos)

3 jaja

10 dkg gaude ili ribanca

Papar

Nasjeckajte 2 glavice luka, te lagano popržite na ulju. Dodajte narezane sunčanice, te dinstajte desetak minuta i popaprite prema želji na kraju. Ostavite da se desetak minuta ohladi.

Quiche-sa-sunčanicama-2
Narezane sunčanice
Quiche-sa-sunčanicama-3
Dinstane sunčanice sa lukom

Izmutite 3 jaja, dodajte 250 ml vrhnja za kuhanje, te u tu smjesu umješajte dinstane gljive sa lukom i promiješajte da dobijete jednoliku smjesu. Ulijte smjesu na tijesto koje se peklo deset minuta, te nadrobite slani sir (salakis, aretos) i na kraju naribajte gaudu po vrhu.

Quiche-sa-sunčanicama-4
Quiche sa sunčanicama prije pečenja

Pecite 25 minuta na 200C

Quiche-sa-sunčanicama-5
Pečeni quiche sa sunčanicama
Quiche sa sunčanicama

Dobar tek!

Kontakt – Skitnice.hr

Recept i foto: Domagoj Sever

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Kako neki „influenceri“ varaju?
Dobrodošao Family Welcome, portal specijaliziran za putovanja s djecom!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Festival jagoda u Selcu: Slatki vikend uz more

10. svibnja 2025.0
Gastro

Torta de Mandole pravi je gastronomski biser Vodnjana

29. travnja 2025.0
Gastro

MarsOvca 2025. je lansirana u svemir: Gastrospektakl izvan okvira

13. travnja 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Intervju

Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni”

1. lipnja 2025.0
Putovanja

Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10

29. svibnja 2025.0
Ekologija

Junior Ranger grupa startala u Nacionalnom parku “Krka”

29. svibnja 2025.0
Hrvatska

Outdoor destinacija po mjeri svakoga: Od romantičnih šetnica do lude vožnje quadovima po Bilogori

27. svibnja 2025.0
Lifestyle

Svjetski dan sporta u Novalji uz Sportske igre

27. svibnja 2025.0
Lifestyle

Dan u srcu Like: Zeleni sajam i veslačka regata

26. svibnja 2025.0
Učitaj više
anita-sikic
Intervju
Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni”
najpopularnije-destinacije
Putovanja
Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10
krka-junior-ranger
Ekologija
Junior Ranger grupa startala u Nacionalnom parku “Krka”
outdoor-bilogora
Hrvatska
Outdoor destinacija po mjeri svakoga: Od romantičnih šetnica do lude vožnje quadovima po Bilogori
svjetski-dan-sporta
Lifestyle
Svjetski dan sporta u Novalji uz Sportske igre
    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum