Skip to content
  Subota 18 listopada 2025
Najnovije
18. listopada 2025.Nacionalni park Paklenica slavi 76. rođendan, u nedjelju besplatan ulaz 18. listopada 2025.Team building za savršen doživljaj u srcu Banovine: Adrenalinska staza Vražji skok 16. listopada 2025.Ivona Makar: Put od vrhunske hokejašice, do cijenjene međunarodne sutkinje 16. listopada 2025.Ugrožena vrsta uz ZOO-u Grada Zagreba: Na svijet došla dva plava varana 16. listopada 2025.Karlo Kodrić uz podršku HOO-a do Olimpijskih igara u Los Angelesu 16. listopada 2025.Perušić: Odmor u zlatnim bojama jeseni
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Golabki – sarma na poljski način najbolja u zimskim mjesecima
GastroRecepti

Golabki – sarma na poljski način najbolja u zimskim mjesecima

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—26. studenoga 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Golabki su jedno od najpopularnijih tradicionalnih jela Poljske. Posebno zimi, naći ćete ga na gotovo svim stolovima Poljaka, a radi se o mješavini mesa i začina umotanih u slatki kupus. Zapravo, jelo vrlo slično našoj sarmi. Od mljevenog mesa (govedina ili svinjetina), pancete, luka, češnjaka, riže i začina napravi se smjesa koja se omota u kupus. Peće se u pećnici oko sat vremena i pred kraj dodatno prelije umakom od rajčice.

Golabki
Golabki
Sastojci:

1 glavica bijelog svježeg kupusa

300 g mljevene junetine

300 g mljevene svinjetine

1 šalica kuhane riže

1 jaje

5 komada šampinjona, nasjeckanih

3 češnja češnjaka

3 jušne žlice sitno nasjeckane pancete

1 veliki luk

1-2 čajne žličica soli

Više članaka

Hrvatska konačno ima restoran s dvije Michelinove zvjezdice

27. lipnja 2024.

WineOS by Graševina Croatica najznačajnija je vinska manifestacija istočne Hrvatske

13. siječnja 2025.

Kako pripremiti ukusan quiche sa sunčanicama

29. rujna 2023.

1-2 čajne žličica papra

1 čajna žličica paprike u prahu

1 konzerva umaka od rajčice

1 čajna žličica maslaca

Priprema:

Kupus kuhajte u posoljenoj vodi desetak minuta. Nakon što se malo ohladi odvojite listove i odstranite tvrde dijelove.

Skuhajte rižu u slanoj vodi.

Za to vrijeme nasjeckajte luk, češnjak i pancetu, te ih pirjajte 3-4 minute. Dodajte im šampinjone te miješajte na vatri dodatnih 5-6 minuta. Ostavite da se ohladi. 

U jednu zdjelu stavite meso pirjani luk, češnjak, pancetu i šampinjone, sol, papar, papriku u prahu, rižu i jaje. Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji oko pola sata u hladnjaku.

Ocijedite glavicu kupusa i pripremite listove, a tvrđe dijelove možete nasjeckati i staviti ih na dno vatrostalne posude u kojoj ćete peći golabke.

Na svaki kuhani list stavite jednu jušnu žličicu mesnog nadjeva i omotajte ga. Pazite da bude čvrsto omotano jer bi se u protivnom mogao odmotati prilikom kuhanja. 

Složiti golabke u vatrostalnu posudu i na kraju još malo dodati soli i papra. Zagrijati pećnicu i peći golabke 60 minuta.

Za to vrijeme pripremite umak od rajčice kojemu dodate malo soli i šećera.

Nakon sat vremena izvadite golabke iz pećnice, prelijte umakom i vratite da se peče još pola sata.

Kontakt

Prethodni članak

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Kenija – hakuna matata u biseru istočne Afrike očaravajućih razlika
Jedina zemlja na svijetu koja nema pravokutnu zastavu
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Ispečena najduža štrudla na svijetu, Hrvatska oborila Guinnessov rekord

7. rujna 2025.0
Gastro

Štrudlafest ove godine sprema pravi spektakl! Imamo recept za najbolju štrudlu

1. rujna 2025.0
Gastro

Restorani u Novalji koji su nas osvojili lokalnom ponudom i cijenama

16. kolovoza 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Ekologija

Nacionalni park Paklenica slavi 76. rođendan, u nedjelju besplatan ulaz

18. listopada 2025.0
Outdoor

Team building za savršen doživljaj u srcu Banovine: Adrenalinska staza Vražji skok

18. listopada 2025.0
Intervju

Ivona Makar: Put od vrhunske hokejašice, do cijenjene međunarodne sutkinje

16. listopada 2025.0
Životinje

Ugrožena vrsta uz ZOO-u Grada Zagreba: Na svijet došla dva plava varana

16. listopada 2025.0
Sport

Karlo Kodrić uz podršku HOO-a do Olimpijskih igara u Los Angelesu

16. listopada 2025.0
Hrvatska

Perušić: Odmor u zlatnim bojama jeseni

16. listopada 2025.0
Učitaj više
nacionalni-park-paklenica
Ekologija

Nacionalni park Paklenica slavi 76. rođendan, u nedjelju besplatan ulaz

team-building
Outdoor

Team building za savršen doživljaj u srcu Banovine: Adrenalinska staza Vražji skok

ivona-makar
Intervju

Ivona Makar: Put od vrhunske hokejašice, do cijenjene međunarodne sutkinje

plavi-varan
Životinje

Ugrožena vrsta uz ZOO-u Grada Zagreba: Na svijet došla dva plava varana

hoo-hhs-kodric
Sport

Karlo Kodrić uz podršku HOO-a do Olimpijskih igara u Los Angelesu

perusic-jesen
Hrvatska

Perušić: Odmor u zlatnim bojama jeseni

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum