Skip to content
  Četvrtak 6 studenoga 2025
Najnovije
6. studenoga 2025.Stresan život u Zagrebu zamijenila prirodom i konjima te podigla Wild Spring Ranch 3. studenoga 2025.Botoks ili hijaluron: Kako odabrati pravi tretman? 3. studenoga 2025.Stručnjak otkriva koje su investicije najbolje, na čemu se zarađuje, a na čemu gubi novac 31. listopada 2025.Aktivni otoci: Cres, outdoor destinacija za stress free odmor 30. listopada 2025.Lea Djelmić: Konji i moda moje su najveće ljubavi 30. listopada 2025.Delicious Zagreb: Nova platforma otkriva najbolju gastronomsku ponudu
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Kaszanka – poljsko jelo koje neodoljivo podsjeća na krvavice
Gastro

Kaszanka – poljsko jelo koje neodoljivo podsjeća na krvavice

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—10. prosinca 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Kaszanka je kobasica punjena svinjskom krvlju, iznutricama i heljdom. U Hrvatskoj poznata kao krvavica. Peče se u pećnici te se može poslužiti s karameliziranim lukom ili kiselim kupusom.
Krupnioki śląskie su vrsta krvavica koje se izrađuju u Śląsku (zapadno-južnom dijelu Poljske), a 2016.
godine su upisane u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla
Europske unije.

Kaszanka se u Poljskoj vrlo često priprema s lukom kojega se umjesto prženja peče u pećnici.

Sastojci:

5-6 komada kaszanki

Više članaka

Ninska šokolijada u kraljevskom gradu, fešta koja se ne propušta

17. srpnja 2025.

Jubilarna Bučijada s fenomenalnom gastro ponudom

27. rujna 2024.

Kako pripremiti ukusan quiche sa sunčanicama

29. rujna 2023.

5-6 glavica luka (obično se računa da se stavlja 1 mala glavica luka po kaszanci)

3-4 žlice ulja ili maslaca

sol i papar po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180℃.

U manju zdjelicu narežite luk.

U nauljenu posudu za pečenje stavite u pećnicu na par minuta da se zagrije. Dodajte luk, sol i papar te promiješajte da se sjedini, te potom  kaszanke i pecite još 20-30 minuta.

Kontakt

Prethodni članak

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Njegovo veličanstvo Mont Blanc i plemenita svita
55. Zlatna pirueta Zagreba – završena još jedna ledena bajka
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Delicious Zagreb: Nova platforma otkriva najbolju gastronomsku ponudu

30. listopada 2025.0
Gastro

Ispečena najduža štrudla na svijetu, Hrvatska oborila Guinnessov rekord

7. rujna 2025.0
Gastro

Štrudlafest ove godine sprema pravi spektakl! Imamo recept za najbolju štrudlu

1. rujna 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Lifestyle

Stresan život u Zagrebu zamijenila prirodom i konjima te podigla Wild Spring Ranch

6. studenoga 2025.0
Zdravlje

Botoks ili hijaluron: Kako odabrati pravi tretman?

3. studenoga 2025.0
Lifestyle

Stručnjak otkriva koje su investicije najbolje, na čemu se zarađuje, a na čemu gubi novac

3. studenoga 2025.0
Outdoor

Aktivni otoci: Cres, outdoor destinacija za stress free odmor

31. listopada 2025.0
Intervju

Lea Djelmić: Konji i moda moje su najveće ljubavi

30. listopada 2025.0
Gastro

Delicious Zagreb: Nova platforma otkriva najbolju gastronomsku ponudu

30. listopada 2025.0
Učitaj više
petra-gregl-wild-spring-ranch
Lifestyle

Stresan život u Zagrebu zamijenila prirodom i konjima te podigla Wild Spring Ranch

jelena-jakic-petrovic-botox-hijaluron
Zdravlje

Botoks ili hijaluron: Kako odabrati pravi tretman?

investicije najbolje za drzavu
Lifestyle

Stručnjak otkriva koje su investicije najbolje, na čemu se zarađuje, a na čemu gubi novac

Cres-Outdoor
Outdoor

Aktivni otoci: Cres, outdoor destinacija za stress free odmor

lea djelmic 3
Intervju

Lea Djelmić: Konji i moda moje su najveće ljubavi

Michelin-Masterclass
Gastro

Delicious Zagreb: Nova platforma otkriva najbolju gastronomsku ponudu

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum