Skip to content
  Nedjelja 18 svibnja 2025
Najnovije
17. svibnja 2025.Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek 17. svibnja 2025.Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina 16. svibnja 2025.Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj 16. svibnja 2025.Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata 16. svibnja 2025.Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja 15. svibnja 2025.Priroda za sve na znakovnom na Skradinskom buku
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Recept za originalni poljski non-cheesecake koji će vas oduševiti
Gastro

Recept za originalni poljski non-cheesecake koji će vas oduševiti

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—29. studenoga 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Restoran Žrodlo u Varšavi ima najbolji non-cheesecake koji smo ikad kušali, pa smo morali nabaviti recept. Napraviti ga kod kuće nije komplicirano, a osvježavajući okus i luda boja kavijara od naranče oduševit će baš svakoga.

Nas je za početak oduševio restoran toplom atmosferom, ljubaznošću, originalnošću, domišljatošću i nevjerojatnim entuzijazmom vlasnika.
Adrian Gorniak otvorio je ovaj restoran prije 3 godine i sve što ćete vidjeti tamo njegovih je ruku djelo. Radio je po principu “uradi sam”, naravno uz pomoć obitelji, ali bez profesionalne usluge. Kredit za prostor kaže nije dolazio u obzir, a sve što je imao jest ušteđevina koju je stekao sa suprugom. Limitirani budžet katkad vas prisili da budete iznimno kreativni, što se pokazalo idealnim u Adrianovu slučaju. Svaki slobodni trenutak koristio je za kreaciju, adaptaciju, rušenje, građenje i na kraju je uz pomoć supruge i majke otvorio restoran taman prije prvog zatvaranja zbog pandemije koronavirusa.

recept_non-cheesecake_Adrian_Gorniak
Adrian Gorniak

– Ništa, glavu gore i idemo izvući najbolje što možemo. S glavnim kuharom dogovorio sam da ćemo raditi dostavu i to je bio pun pogodak. Upoznali smo naše susjede, širili grupu klijenata, a istodobno smo u restoranu mogli doraditi još neke sitnice oko uređenja. Da se razumijemo, nije bilo lako, ali radili smo i to je najvažnije, objašnjava Adrian.

Zrodlo_varsava
Žrodlo Varašava

Restoran Žrodlo njeguje poljsku tradiciju, pa ćete ovdje moći kušati jela, slastice i vina koje se teško gdje drugdje nalaze. Baš zbog toga isplati se skoknuti preko Visle, vidjeti ovaj fenomenalan obiteljski restoran i upoznati tradicionalnu poljsku kuhinju.

– Nikada ovo sve ne bih mogao sam. Zahvalan sam ponajprije supruzi i majci te cijeloj ekipi restorana bez kojih cijela priča ne bi bila moguća. Za razliku od većine restorana naše radno vrijeme je kraće, a ponedjeljkom ne radimo. Obitelj nam je na prvom mjestu. Vrijeme koje ne provedete s djecom dok odrastaju nitko vam ne može vratiti, dodaje Adrian.

recept_non-cheesecake
Non-cheesecake

Ovdje vam preporučujemo: dođite gladni i kušajte što više toga, obavezno kopytku, golabek, a od deserata sekacz koji će vas osim okusom definitivno privući izgledom, o čemu smo ranije pisali i non-cheesecake.

Recept za non-cheesecake od naranče
Više članaka

Golabki – sarma na poljski način najbolja u zimskim mjesecima

26. studenoga 2023.

Ninska šokolijada, tradicija okusa ninskog kraja

23. siječnja 2025.

Restoran Lička kuća, spoj čarobne prirode i vrhunske gastronomije

5. siječnja 2024.

Sastojci:

500 g punomasnog sira (npr. Philadelphia)
2 jaja
250 g vrhnja 33% masnoće
60 g šećera
100 g bijele čokolade

Pomiješajte sir, jaja, vrhnje i šećer, te stavite u thermomix na 80 stupnjeva 20 minuta. Na kraju dodati bijelu čokoladu i ponovo ga uključiti da se sve sjedini.

Možete isto pripremiti i na štednjaku, ali temperatura mora biti 80 stupnjeva i konstantno treba miješati (kao za kremšnite), a kada će sve biti kremasto, ugasiti štednjak, dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ona ne otopi.

Poseban okus non-cheesecakeu daje i kavijar od naranče za koji recept donosimo u nastavku, a vi ga možete pripremiti i od drugog voća (npr. limun, malina…)

Kavijar od naranče
Sastojci:

sok jedne naranče
30 g šećera

Linker:
50 ml vode
1/2 žličice agar-agara u prahu
0,5 l suncokretova ulja

Priprema:

U posudu za kuhanje iscijedite sok od jedne naranče. Procijedite ga kroz sitno cjedilo, dodajte vodu i šećer pa na kraju agar-agar. Zagrijte na laganoj vatri neprestano miješajući. Kuhajte dok se svi sastojci potpuno ne otope tako da dobijete sirup od naranče. Ostavite da se malo ohladi, zatim sirup povucite u medicinsku špricu za injekcije. Uzmite staklenku od pola litre i u nju ulijte hladno rafinirano suncokretovo ulje. U ulje kapajte jednu po jednu kap sirupa od naranče. Kapljice će padati na dno staklenke poput prave ikre. Na kraju kroz cjedilo procijedite kavijar, te ga stavite u hladnu vodu. Kad se odvoji od ulja još jednom procijedite.

Kontakt

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Ryanair će iz Dubrovnika letjeti za Irsku i Austriju!
Brojne poznate osobe na otvorenju Croatia poliklinike u Varaždinu
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Festival jagoda u Selcu: Slatki vikend uz more

10. svibnja 2025.0
Gastro

Torta de Mandole pravi je gastronomski biser Vodnjana

29. travnja 2025.0
Gastro

MarsOvca 2025. je lansirana u svemir: Gastrospektakl izvan okvira

13. travnja 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Životinje

Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek

17. svibnja 2025.0
Sport

Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina

17. svibnja 2025.0
Hrvatska

Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj

16. svibnja 2025.0
Intervju

Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata

16. svibnja 2025.0
Sport

Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja

16. svibnja 2025.0
Aktualnosti

Priroda za sve na znakovnom na Skradinskom buku

15. svibnja 2025.0
Učitaj više
izlozba
Životinje
Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek
marino-bloudek
Sport
Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina
sajam-kreativnosti
Hrvatska
Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj
nikola-miljenic
Intervju
Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata
protiv-nasilja
Sport
Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja
    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum