Skip to content
  Utorak 25 studenoga 2025
Najnovije
25. studenoga 2025.Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča 25. studenoga 2025.Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti 23. studenoga 2025.Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma 22. studenoga 2025.Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše 21. studenoga 2025.Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati? 21. studenoga 2025.Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  TOP 5 restorana Bilogorskog kraja u kojima se stvarno dobro jede
Gastro

TOP 5 restorana Bilogorskog kraja u kojima se stvarno dobro jede

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—7. lipnja 2025.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Donosimo vam TOP 5 restorana Bilogorskog kraja u kojima se stvarno dobro jede, bili smo u svima i oduševili se.

Bjelovarsko-bilogorska županija možda nije prvo mjesto koje vam padne na pamet kad pomislite na gastronomiju, ali ova regija skriva pravo bogatstvo okusa. Ovo je #DoživljajViše. Od seoskih imanja do modernih vinskih oaza – donosimo vam pregled mjesta koja će vas osvojiti domaćom hranom, autentičnim ambijentom i gostoljubivošću domaćina kojima nećete moći odoljeti.


1. Seoski turizam Pirak “Zmajevo gnijezdo”, Čazma

Seoski turizam Pirak “Zmajevo gnijezdo” nedaleko Čazme u prirodnom ambijentu bilogorskih šuma nudi bijeg od svakodnevnog stresa i gradskog asfalta. U predivno uređenim sobama probudite se uz pijev ptica, a potom kušajte autohtoni moslavački doručak, rapsodiju okusa koja se savršeno uklapa u u srce prirode. Ovdje je hrana baš onakva kakvom su ju nekada spravljale moslavačke kuharice, sir, vrhnje, kobasice, domaći kruh… Jasno moslavački doručak nije jedino što nudi obitelj Pirak, pa tako radnim danom možete jesti gablece poput juhe, odreska i krpica sa zeljem, piletine s mlincima, grah s kobasicom, punjene paprike, a sve s dozom onih pravi, potpunih mirisa i okusa. I to za samo 6 eura.

top-5-restorana-bilogorskog-kraja
top-5-restorana-bilogorskog-kraja
Seoski turizam Pirak “Zmajevo gnijezdo”, TOP 5 restorana Bilogorskog kraja / foto: Stipe Boščić

Vikendom nema gableca, on je rezerviran za tradicionalna moslavačka jela uz napomenu da je radno vrijeme od 13 sati i obavezno rezervirajte mjesto. Nakon jela, svakako prošetajte uređenim stazama uz miris šume, upoznajte se s divljim životinjama ili se pak jednostavno ubacite u bazen. Za djecu je tu cijela lepeza aktivnosti u ograđenom parku.

2. Grof Lovski, Čazma 

Ako ste ljubitelj divljači u potrazi za odličnim burgerima, kobasicama, ćevapima, salamama i općenito street foodom, Grof Lovski u Čazmi je mjesto za vas. Na samo 40-ak minuta autom od Zagreba stižete na odredište i centar gastro-lovačkih delicija iz ruku majstora čije je dugogdišnje iskustvo i ljubav prema hrani najbolja garancija da odavde nećete otići gladni. I uvijek ćete se vraćati.

Nikad nije problem otići malo dalje, voziti se malo duže kad znaš da te čeka dobra atmosfera i stol prepun ukusne, kvalitetne i domaće hrane. Ali za neke stvari se sve isplati, pa tako i u ovom slučaju. 

burger-lovski
top-5-restorana-bilogorskog-kraja
Grof Lovski, TOP 5 restorana Bilogorskog kraja / Foto: Stipe Boščić

U našem slučaju, kušali smo salame i kobasice od jelena i divlje svinje koji dolaze direktno s hrvatskih polja i šuma, pripremljenih po posebnoj recepturi. No, za početak svakako kušajte Lovski burger, ili Smash burger ako ste ljubitelj pikantnog. I naravno, ostavite mjesta za ćevape od muflona, nećete požaliti. Ostavite mjesta za činkice, pa sve fino zalijte domaćom pivom Grof Lovski.

top-5-restorana-bilogorskog-kraja
Foto: Stipe Boščić

3. Vinarija Coner, Jabučeta

U mjestu Jabučeta, 15 km udaljenog od Bjelovara pronaći ćete raj za potpuni reset, mjesto koje će vas u rekordnom roku rekuperat. Vinarija Coner, nudi moderne uređene sobe i apartmani s pogledom na okolne brežuljke s nasadima vinove loze samo su dio mozaika koji je s puno ljubavi stvorila obitelj Coner. 

top-5-restorana-bilogorskog-kraja-vinarija-coner
Vinarija Coner / foto: Stipe Boščić

U tom mozaiku gastro i eno ponuda je najjači adut, s obzirom da se s velikom pažnjom priprema svako jelo, a za vino su zaduženi visoko kvalificirani enolozi. U sklopu vinarije posjetiteljima je na raspolaganju restoran u kojem se može uživati u tradicionalnim jelima spravljenima s namirnicama isključivo domaće proizvodnje obitelji Coner i obližnjih OPG-ova.

top-5-restorana-bilogorskog-kraja
vinarija-coner
Vinarija oner TOP 5 restorana Bilogorskog kraja / foto: Stipe Boščić

U ponudi su domaća tjestenina, razni odresci s raznovrsnim prilozima, specijaliteti ispod peke, jela s ražnja i razna druga jela po narudžbi.

Tradicija će se ovdje preliti preko svakog tanjura, od juhe do deserta. Ono što preporučujemo kušati u Vinariji Coner su biftek s vrganjima te svinjski medaljoni u umaku od brusnice s domaćim kroketima od batata, a za desert – tradicionalna gibanica od jabuka.

top-5-restorana-bilogorskog-kraja
.
Više članaka

Tripice, jelo koje ili obožavate ili ne možete smisliti

19. studenoga 2023.

Krem juha od sezonskog povrća

7. studenoga 2023.

Jubilarna Bučijada s fenomenalnom gastro ponudom

27. rujna 2024.

.

4. Restoran Greenberg – Izletište kod Francuza, Daruvar

Izletište kod Francuza nova je oaza zelenila u mirnom mjestu na adresi Zeleni brijeg 54, nedaleko Daruvara, u pažljivo uređenom ambijentu kako bi se svaki gost osjećao kao kod kuće. Drveni starinski namještaj, kamin, gramofon, pomno uređena okućnica s puno prostora za chillanje i odmor uz zvuk prirode i miris domaće kuhinje. 

top-5-restorana-bilogorskog-kraja
Izletište kod Francuza

Restoran Greenberg relativno je nova priča, otvoren je u veljači 2025. kada je Nino Medaković sa svojim poslovnim partnerom, suvlasnikom i glavnim kuharom Marinom Kelbasom odlučio spojiti prirodu s kuhinjom.

nino-medakovic-kod-francuza
Nino Medaković

A mirisi obaraju s nogu, jer radi se o steakovima odležanima 21 dan, janjećim i telećim koljenicama, goveđim obrazima, raznim ribljim specijalitetima.

U ponudi imaju i sjajne rakije Wise Grus, pa svakako započnite s jednim od jedinstvenih okusa.

wise-grus
.

Ovdje preko tjedna možete pojesti odlične gablece po cijeni od 7 eura, a vikendom zbog gužve obavezno rezervirajte svoje mjesto na  +385 99 190 1553 ili vedmatdoo@gmail.com.

Izletište kod Francuza idealno je mjesto za razne svečanosti, proslave i zabave, jer uz veliko dvorište ima veliku i malu salu te sezonski šator za 350 ljudi.

restoran-greenberg
top-5-restorana-bilogorskog-kraja
Restoran Greenberg TOP 5 restorana Bilogorskog kraja / foto: Stipe Boščić

5. Kod Bake, Garešnica

Kod bake je prava bakina priča. Lokal uz cestu u mjestu Kapelica, nadomak Garešnice s domaćom hranom koju osmišljava i pravi glavna kuharica Danijela Crnjak Andri. Vesela i dinamična žena iz koje pršti energija svaki sastojak u svojoj kuhinji spravlja s ljubavlju i notom nećeg novog.

“Igram se s hranom. I kad je slobodan dan i lokal ne radi, najviše volim otići u kuhinju i onako u miru isprobavati nove recepte”, rekla nam je Danijela.

top-5-restorana-bilogorskog-kraja
Danijela i Zdravnko Andri vode Kod Bake TOP 5 restorana Bjelovarsko-bilogorskog kraja

“Sve je krenulo još prije 50 godina”, priča nam Zdravko i nastavlja: Ovdje vam je za šankom stvarno bila bakai kad su vozači prolazeći pokraj kuće stajali u potrazi za jelom, pitali su baku ima li što za pojesti? Ona kaže da nema, ali da sebi kuha grah, pa ako je netko gladan, neka pojede. Tako je baka počela svaki dan dijeliti grah nekom od vozača i dobra se priča, kako to biva, brzo proširila. Stajemo kod bake, baka kuha dobar grah…

Baka je brend već godinama, krenuli su s hranom za vozače, kasnije se profiliralo kao mjesto u gradu gdje se ide na dobar gablec.

kod-bake
.

Danijela danas sa svojim inovacijama i kreativnošću diže lokal na još jedan viši nivo. Jedina u Županiji ima lincencu Majstor kuhar zavičajne kuhinje. Nemojte proći uz Baku, da ne stanete Kod bake i obavezno kušajte nadaleko poznate fileke (organizatori su prvog međunarodnog festivala fileka), janjeću koljenicu s pireom od bučinog ulja i bučinih sjemenki, buncek s distanim zeljem, a za desert obavezno naručite kremšnitu od batata by nevjerojatna Danijela.

kod-bake
Janjeća koljenica s pireom od bučinog ulja i bučinih sjemenki
kremsnita-top-5-restorana-bilogorskog-kraja
Kremšnita od batata
.

Fotografije: Stipe Boščić

Kontakt

Prethodni članak

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Električni brodski motori za cijeli otok Mljet
HOO-ova edukativna radionica Glas žena u sportu održana u Crikvenici
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

25. studenoga 2025.0
Gastro

Okusi Bjelovarsko-bilogorski kraj za Doživljaj više

11. studenoga 2025.0
Gastro

Najbolji majstori čvaraka i chef koji čuva tajne bilogorskih okusa

10. studenoga 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Lifestyle

Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča

25. studenoga 2025.0
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

25. studenoga 2025.0
Lifestyle

Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma

23. studenoga 2025.0
Intervju

Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše

22. studenoga 2025.0
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

21. studenoga 2025.0
Intervju

Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere

21. studenoga 2025.0
Učitaj više
Advent-u-Samoboru
Lifestyle

Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča

restorani-u-okolici-plitvica
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

dht
Lifestyle

Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma

pero-kuterovac
Intervju

Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše

vjesnik-pozar-sasa-perko
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

klara-siljeg
Intervju

Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum