Turkish Airlines jedan je od rijetkih zrakoplovnih prijevoznika koji svojim putnicima usprkos krizama i dalje osigurava sjajan kulinarski koncept tijekom leta. Kako bi se svaki putnik osjećao što bolje tijekom leta ova kompanija obnovila je jelovnike koji sadrže nove i još ukusnije obroke. Turkish Airlines vodi računa o baš svakom putniku. Stoga su novi jelovnici osim u poslovnoj klasi, također u ekonomskoj te na međunarodnim i domaćim letovima.
S ciljem promicanja tradicionalne kuhinje, Turkish Airlines 80% proizvoda koje koristi u jelovnicima nabavlja od lokalnih proizvođača. Tako se na jelovnicima nalaze tradicionalni i sezonski proizvodi poput čaja iz Rize, kajmaka iz Afyona, med u saću iz Erzincana i mnogi drugi.
Na tragu trendova zdrave prehrane (proizvodi na bazi bjelančevina, povrća, voća i s niskim udjelom ugljikohidrata) jelovnike svakodnevno pripremaju ponajbolji kuhari koristeći svježe i kvalitetne namirnice.
O obnovljenom konceptu objedovanja tijekom leta, predsjednik uprave i izvršnog odbora Turkish Airlinesa prof. dr. Ahmet Bolat izjavio je:
– Kao nacionalni prijevoznik koji svojim gostima nudi najfinije okuse na svijetu kroz povlaštene koncepte, pripremili smo jelovnik koji sadrži tragove tradicionalne turske kuhinje i svjetskih kuhinja u našim obnovljenim jelovnicima. Ovim novim konceptom također smo pokrenuli prakse usmjerene na smanjenje upotrebe plastike i ambalažnog otpada u okviru načela održivosti Turkish Airlinesa. Dok našim gostima predstavljamo turske okuse, cilj nam je prenijeti naše papirnate kartice s jelovnicima na digitalne platforme radi održivosti, omogućujući budućim generacijama da također dožive te okuse. Nadamo se da će našim gostima svidjeti novi jelovnici i vjerujemo da ćemo zadržati vodeću poziciju u području gastro ponude tijekom leta.
Novi jelovnici
Za razliku od prethodnih ponuda, u novim jelovnicima ekonomske klase za doručak će se posluživati jela od jaja, domaći müsli i varijante sireva, a za ostale regionalna jela uz svježe pripremljenu tjesteninu i roštilj.
Za usluge obroka u poslovnoj klasi dodaju se opcije domaće tjestenine, okruglica i špageta, s glavnim jelima kao što je Adana kebab pečen na drvenom ugljenu nakon ručnog mljevenja, riba na žaru i mnoga druga regionalna jela.
Uz to, od sada će se za doručak posluživati tri različita glavna jela, za razliku od dosadašnja dva. Ostatak ponude kao što su razne varijante palačinki i francuski tost također su dodane u jelovnik kako bi ga dodatno obogatili, a u novi jelovnik uključene su i zdravije namirnice za doručak.
Za goste poslovne klase u ponudi novih jelovnika nudi se i izbor domaćih mocktaila (bezalkoholnih koktela) i detox napitaka od zdravih sastojaka.
Fotografije: Turkish Airlines