Skip to content
  Subota 24 svibnja 2025
Najnovije
23. svibnja 2025.Utrka s tradicijom u našem najstarijem i najvećem nacionalnom parku 23. svibnja 2025.Biciklijada u Petrinji spaja ljubav prema sportu i prirodi 23. svibnja 2025.Otterdahl pobjednik Memorijala Ivana Ivančića 20. svibnja 2025.Osječko-baranjska županija proglašena najsrdačnijom u Hrvatskoj 19. svibnja 2025.Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine 17. svibnja 2025.Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Aktualnosti  Vinarija Enosophia proslavila još jednu uspješnu godinu
AktualnostiGastro

Vinarija Enosophia proslavila još jednu uspješnu godinu

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—16. prosinca 2022.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Uspješan kraj godine vinarija Enosophia obilježila je predstavljanjem neizostavnog pratitelja blagdana i posebnih prigoda – pjenušavog vina Memoria.

enosophia_vino_pjenusac_hrvatska
enolog Martin Kovačević

Ime simbolizira i događaje u životu koji su povod za otvaranje skupocjenog pjenušca stvaranog godinama. 

Više članaka

Jednostavna Bumbarska torta od badema sa samo 3 sastojka

13. listopada 2023.

Otvorena izložba fotografija “Poljska kroz kuhinju – jučer, danas, sutra”

20. lipnja 2023.

Istria Wine & Walk još jednom očarao sve posjetitelje

28. svibnja 2023.

Uz azijske zalogaje i druga feričanačka vina, graševinu Trs No. 5, novo crno vino Enosophije, Lingua Franku i poznatu frankovku Miraz, vinarija Enosophia zajedno s uzvanicima, nazdravila je nadolazećoj godini svojim novim pjenušcem, čije ime dolazi od latinske riječi memoria (pamćenje ili prisjećanje).

– Rođenje djeteta, vjenčanja, obljetnice, rođendani ili napredak u karijeri, životne su prekretnice koje svi želimo zabilježiti i zapamtiti te ih se rado prisjećamo. Iako se pjenušci vežu uz slavlje posebnih prigoda, mi mislimo da je poanta zapravo u posebnim ljudima. To nam je bila misao vodilja kada smo stvarali Memoriju – pjenušac kojem smo dali notu osobnosti. Ovaj je pjenušac četvrti u nizu naše linije pjenušavih vina kojoj je cilj popularizirati kulturu ispijanja pjenušaca među hrvatskom publikom i pokazati kako smo zemlja koja se, uz kvalitetna vina, može ponositi i kvalitetnim pjenušcima, istaknuo je direktor vinarije Enosophia, enolog Martin Kovačević. 

Istančano zeleno žute boje, Memorija je u potpunosti proizvedena od rajnskog rizlinga i ona je jedini komercijalni pjenušac takvog tipa u Hrvatskoj. Dobivena je klasičnom metodom koju karakterizira pravilna fermentacija i pametno odabrano dozrijevanje na kvascima.

enosophia_vino_pjenusac_hrvatska
Vinarija se nalazi u Feričancima, ljupkom slavonskom mjestu pod obroncima Krndije.

 – Pjenušci su najsofisticiraniji tip vina koji zahtijeva posebna znanja pri uzgoju i proizvodnji. Memoria je dobivena grožđem ubranim krajem kolovoza zbog očuvanja prirodnih kiselina. Nakon primarne fermentacije na 16 Celzijevih stupnjeva, uslijedila je stabilizacija i fermentacija baznog vina te je nakon nekoliko mjeseci pokrenuta sekundarna fermentacija i potom je vino punjeno u boce. Odležavalo je 36 mjeseci na finom talogu kvasca. Degoržirano je i odležano tri mjeseca prije izlaska na tržište. U okusu dominira aroma zrelije žute jabuke, ananasa, marelice, a prate ih blagi citrusi u pozadini. Naglašene su arome kvasca – kremasti okusi, tost i brioš“, pojašnjava enolog Kovačević.

enosophia_silk_streetfood_food_hrvatska
Food and Menu – Silk Street Food

Kontakt

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Zagorje plastic free
Bakar i adventski program ovog vikenda
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Aktualnosti

Priroda za sve na znakovnom na Skradinskom buku

15. svibnja 2025.0
Gastro

Festival jagoda u Selcu: Slatki vikend uz more

10. svibnja 2025.0
Aktualnosti

Praznik rada: Zašto ga obilježavamo 1. svibnja i odakle grah?

1. svibnja 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Outdoor

Utrka s tradicijom u našem najstarijem i najvećem nacionalnom parku

23. svibnja 2025.0
Biciklizam

Biciklijada u Petrinji spaja ljubav prema sportu i prirodi

23. svibnja 2025.0
Sport

Otterdahl pobjednik Memorijala Ivana Ivančića

23. svibnja 2025.0
Hrvatska

Osječko-baranjska županija proglašena najsrdačnijom u Hrvatskoj

20. svibnja 2025.0
Ekologija

Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine

19. svibnja 2025.0
Životinje

Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek

17. svibnja 2025.0
Učitaj više
utrka-plitvicki-maraton
Outdoor
Utrka s tradicijom u našem najstarijem i najvećem nacionalnom parku
Biciklizam
Biciklijada u Petrinji spaja ljubav prema sportu i prirodi
otterdahl
Sport
Otterdahl pobjednik Memorijala Ivana Ivančića
osjecko-baranjska
Hrvatska
Osječko-baranjska županija proglašena najsrdačnijom u Hrvatskoj
kraljicina-plaza
Ekologija
Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine
    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum