Skip to content
  Četvrtak 20 studenoga 2025
Najnovije
20. studenoga 2025.Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku 20. studenoga 2025.Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi 20. studenoga 2025.Mihaela Visinski: Vraćamo se na veliku boiatlonsku scenu s čak troje olimopijaca 17. studenoga 2025.Andrea Sedloska, Makedonka u dresu zagrebačke Lokomotive 17. studenoga 2025.Advent u Petrinji: Mali grad dočekuje vas velikog srca i ove zime 16. studenoga 2025.Film Novalja – Your Island Story ponovno nagrađen
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Jednostavan recept za poderane gaće
GastroRecepti

Jednostavan recept za poderane gaće

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—24. studenoga 2022.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Poderane gaće spoj su krafni i mađarskih langošica. Mnogi ih pripremaju slatke, mi ih volimo slane i slične langošicama, ali to je na vama. Mnoge varijante ovog starog deserta možete pronaći po cijeloj Europi pa se tako primjerice u Mađarskoj zovu csöröge, u Francuskoj bugnes, a Poljskoj chrust. 

Poderane gaće tradicionalan su recept koji je izrazito jednostavan i jeftin. Tajna pripreme tijesta za poderane gaće je dodatak čvrstog jogurta ili jogurta te praška za pecivo.

SASTOJCI:

500 g glatkog brašna

1 čvrsti jogurt (može i običan)

1 kockica kvasca

2 dcl mlijeka

Više članaka

Jednostavan recept za poderane gaće

24. studenoga 2022.

Provedite vikend u središnjoj Istri uz Hook&Cook festival

16. kolovoza 2024.

Vinogradi s pogledom kod vinarije Bolfan oduševili sve posjetitelje

19. lipnja 2023.

1 prašak za pecivo

sol

ulje

PRIPREMA:

Kvasac prelijte sa 1 dcl mlakog mlijeka, dodajte malo šećera i malo brašna te promiješajte i stavite na toplo oko 15 minuta da kvasac naraste.

U većoj posudi izmiješajte preostalo brašno, sol, prašak za pecivo, čvrsti jogurt te dodajte dignuti kvasac i zamijesite tijesto (ako želite slatko tijesto dodajte još šećera). Ostavite opet na toplom oko 30 minuta da naraste.

Razvaljajte tijesto na debljinu između 5mm i 1cm i narežite na trokute (ako želite baš izgled poderanih gaća) ili pravokutnike (kao na slici). Na kraju zarežite manje komade po sredini kao na slici.

poderane-gace-priprema-food-hrana-foodie
poderane-gace-tradicija-hrvatska-croatia-food
poderane-gace-food-foodie-hrvatska-croatia

Ugrijte ulje. Najbolja provjera dobre temperature ulja je na način da vrh drvene kuhače stavite u ulje. Kad počnu mjehurići oko vrha kuhače, onda je temperatura idealna. Pecite oko minutu sa svake strane dok tijesto ne dobije zlatno žutu boju. Ako vam je ulje previsoke temperature prebrzo će tijesto potamniti i neće se lijepo ispeći.

Bitno je da ih slažete na salvete ili papirnate ubruse da upiju višak masnoće. Ako radite slano tijesto, možete napraviti za preljev npr. dressing s češnjakom i jogurtom, a ako radite slatko tijesto možete samo posuti šećerom u prahu.

Dobar tek!

Kontakt – Skitnice.hr

Tekst i foto: Domagoj Sever

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Igor Arbutina iz Dohe: Cijela zemlja živi za ovo Svjetsko prvenstvo!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Okusi Bjelovarsko-bilogorski kraj za Doživljaj više

11. studenoga 2025.0
Gastro

Najbolji majstori čvaraka i chef koji čuva tajne bilogorskih okusa

10. studenoga 2025.0
Gastro

Delicious Zagreb: Nova platforma otkriva najbolju gastronomsku ponudu

30. listopada 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Putovanja

Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku

20. studenoga 2025.0
Životinje

Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi

20. studenoga 2025.0
Intervju

Mihaela Visinski: Vraćamo se na veliku boiatlonsku scenu s čak troje olimopijaca

20. studenoga 2025.0
Intervju

Andrea Sedloska, Makedonka u dresu zagrebačke Lokomotive

17. studenoga 2025.0
Hrvatska

Advent u Petrinji: Mali grad dočekuje vas velikog srca i ove zime

17. studenoga 2025.0
Kultura

Film Novalja – Your Island Story ponovno nagrađen

16. studenoga 2025.0
Učitaj više
gradovi-u-prosincu
Putovanja

Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku

Čupavouha lemurica u Zoološkom vrtu Grada Zagreba
Životinje

Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi

mihaela-visinski
Intervju

Mihaela Visinski: Vraćamo se na veliku boiatlonsku scenu s čak troje olimopijaca

Andrea-SEDLOSKA
Intervju

Andrea Sedloska, Makedonka u dresu zagrebačke Lokomotive

advent-u-petrinji
Hrvatska

Advent u Petrinji: Mali grad dočekuje vas velikog srca i ove zime

novalja-your-island-story
Kultura

Film Novalja – Your Island Story ponovno nagrađen

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum