Skip to content
  Ponedjeljak 19 svibnja 2025
Najnovije
19. svibnja 2025.Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine 17. svibnja 2025.Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek 17. svibnja 2025.Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina 16. svibnja 2025.Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj 16. svibnja 2025.Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata 16. svibnja 2025.Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Jednostavan recept za poderane gaće
GastroRecepti

Jednostavan recept za poderane gaće

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—24. studenoga 2022.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Poderane gaće spoj su krafni i mađarskih langošica. Mnogi ih pripremaju slatke, mi ih volimo slane i slične langošicama, ali to je na vama. Mnoge varijante ovog starog deserta možete pronaći po cijeloj Europi pa se tako primjerice u Mađarskoj zovu csöröge, u Francuskoj bugnes, a Poljskoj chrust. 

Poderane gaće tradicionalan su recept koji je izrazito jednostavan i jeftin. Tajna pripreme tijesta za poderane gaće je dodatak čvrstog jogurta ili jogurta te praška za pecivo.

SASTOJCI:

500 g glatkog brašna

1 čvrsti jogurt (može i običan)

1 kockica kvasca

2 dcl mlijeka

Više članaka

Chlodnik, hladna juha od cikle

11. lipnja 2023.

Vikend u hotelu Olea u Novalji donosi nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje vina

27. studenoga 2024.

U Boškincu održan En primeur paških sireva, gastronomskog blaga otoka Paga

28. ožujka 2024.

1 prašak za pecivo

sol

ulje

PRIPREMA:

Kvasac prelijte sa 1 dcl mlakog mlijeka, dodajte malo šećera i malo brašna te promiješajte i stavite na toplo oko 15 minuta da kvasac naraste.

U većoj posudi izmiješajte preostalo brašno, sol, prašak za pecivo, čvrsti jogurt te dodajte dignuti kvasac i zamijesite tijesto (ako želite slatko tijesto dodajte još šećera). Ostavite opet na toplom oko 30 minuta da naraste.

Razvaljajte tijesto na debljinu između 5mm i 1cm i narežite na trokute (ako želite baš izgled poderanih gaća) ili pravokutnike (kao na slici). Na kraju zarežite manje komade po sredini kao na slici.

poderane-gace-priprema-food-hrana-foodie
poderane-gace-tradicija-hrvatska-croatia-food
poderane-gace-food-foodie-hrvatska-croatia

Ugrijte ulje. Najbolja provjera dobre temperature ulja je na način da vrh drvene kuhače stavite u ulje. Kad počnu mjehurići oko vrha kuhače, onda je temperatura idealna. Pecite oko minutu sa svake strane dok tijesto ne dobije zlatno žutu boju. Ako vam je ulje previsoke temperature prebrzo će tijesto potamniti i neće se lijepo ispeći.

Bitno je da ih slažete na salvete ili papirnate ubruse da upiju višak masnoće. Ako radite slano tijesto, možete napraviti za preljev npr. dressing s češnjakom i jogurtom, a ako radite slatko tijesto možete samo posuti šećerom u prahu.

Dobar tek!

Kontakt – Skitnice.hr

Tekst i foto: Domagoj Sever

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Igor Arbutina iz Dohe: Cijela zemlja živi za ovo Svjetsko prvenstvo!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Festival jagoda u Selcu: Slatki vikend uz more

10. svibnja 2025.0
Gastro

Torta de Mandole pravi je gastronomski biser Vodnjana

29. travnja 2025.0
Gastro

MarsOvca 2025. je lansirana u svemir: Gastrospektakl izvan okvira

13. travnja 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Ekologija

Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine

19. svibnja 2025.0
Životinje

Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek

17. svibnja 2025.0
Sport

Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina

17. svibnja 2025.0
Hrvatska

Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj

16. svibnja 2025.0
Intervju

Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata

16. svibnja 2025.0
Sport

Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja

16. svibnja 2025.0
Učitaj više
kraljicina-plaza
Ekologija
Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine
izlozba
Životinje
Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek
marino-bloudek
Sport
Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina
sajam-kreativnosti
Hrvatska
Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj
nikola-miljenic
Intervju
Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata
    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum