Skip to content
  Četvrtak 27 studenoga 2025
Najnovije
25. studenoga 2025.Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča 25. studenoga 2025.Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti 23. studenoga 2025.Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma 22. studenoga 2025.Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše 21. studenoga 2025.Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati? 21. studenoga 2025.Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Kaszanka – poljsko jelo koje neodoljivo podsjeća na krvavice
Gastro

Kaszanka – poljsko jelo koje neodoljivo podsjeća na krvavice

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—10. prosinca 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Kaszanka je kobasica punjena svinjskom krvlju, iznutricama i heljdom. U Hrvatskoj poznata kao krvavica. Peče se u pećnici te se može poslužiti s karameliziranim lukom ili kiselim kupusom.
Krupnioki śląskie su vrsta krvavica koje se izrađuju u Śląsku (zapadno-južnom dijelu Poljske), a 2016.
godine su upisane u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla
Europske unije.

Kaszanka se u Poljskoj vrlo često priprema s lukom kojega se umjesto prženja peče u pećnici.

Sastojci:

5-6 komada kaszanki

Više članaka

MarsOvca oživljava stare i zaboravljene okuse Novalje

27. travnja 2024.

Ispečena najduža štrudla na svijetu, Hrvatska oborila Guinnessov rekord

7. rujna 2025.

Altroke food festival stiže u Novi Vinodolski

5. travnja 2024.

5-6 glavica luka (obično se računa da se stavlja 1 mala glavica luka po kaszanci)

3-4 žlice ulja ili maslaca

sol i papar po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180℃.

U manju zdjelicu narežite luk.

U nauljenu posudu za pečenje stavite u pećnicu na par minuta da se zagrije. Dodajte luk, sol i papar te promiješajte da se sjedini, te potom  kaszanke i pecite još 20-30 minuta.

Kontakt

Prethodni članak

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Njegovo veličanstvo Mont Blanc i plemenita svita
55. Zlatna pirueta Zagreba – završena još jedna ledena bajka
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

25. studenoga 2025.0
Gastro

Okusi Bjelovarsko-bilogorski kraj za Doživljaj više

11. studenoga 2025.0
Gastro

Najbolji majstori čvaraka i chef koji čuva tajne bilogorskih okusa

10. studenoga 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Lifestyle

Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča

25. studenoga 2025.0
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

25. studenoga 2025.0
Lifestyle

Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma

23. studenoga 2025.0
Intervju

Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše

22. studenoga 2025.0
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

21. studenoga 2025.0
Intervju

Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere

21. studenoga 2025.0
Učitaj više
Advent-u-Samoboru
Lifestyle

Advent u Samoboru: Na samo pola sata od Zagreba krije se najljepša adventska priča

restorani-u-okolici-plitvica
Gastro

Planirate li vikend u okolici Plitvica, znajte da je gastro ponuda izvandredna: Ovi restorani će vas oduševiti

dht
Lifestyle

Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma

pero-kuterovac
Intervju

Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše

vjesnik-pozar-sasa-perko
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

klara-siljeg
Intervju

Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum