U potrazi ste za super receptom koji je jednostavan, ne iziskuje puno vremena i koristi se sezonsko povrće? Juha od sezonskog povrća koja se peče savršen je odabir za brzi ručak ili večeru. U ovom receptu kao glavnu namirnicu koristili smo bundevu, ali vi možete koristiti i neko drugo povrće, npr. gljive, mrkvu, cvjetaču… Najbitnije je da sve namirnice prije pečenja narežete na otprilike iste komade i pečete oko 30 minuta.
Potrebni sastojci za 4 osobe :
600 gr butternut tikve
1 batat 250gr
2 mrkve
1 korijen peršina
1 paprika
1 režanj češnjaka
2 luka
20 dkg cherry rajčica
Maslinovo ulje
Vegeta
Chili i sol
Peršin list
Povrtni ili pileći temeljac
Bučino ulje
Tikvu, batat, mrkvu i korijen peršina ogulite i izrežite na otprilike iste komade. Luk ovisno o veličini prerežite na polovice ili četvrtine, te dodajte očišćeni češnjak i cherry rajčice. Sve obilno zalijte s maslinovim uljem i začinite s chilijem i solju.
Stavite peći na 200C oko 30 minuta.
Povrće preselite u zdjelu, dodajte žlicu Vegete, listove peršina i vrhnje za kuhanje po želji te miksajte štapnim mikserom uz dodavanje povrtnog ili pilećeg temeljca dok se ne postigne željena gustoća.
Kod serviranja dodajte malo bučinog ulja i ako imate bučine koštice.
Dobar tek!