Skip to content
  Ponedjeljak 24 studenoga 2025
Najnovije
23. studenoga 2025.Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma 22. studenoga 2025.Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše 21. studenoga 2025.Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati? 21. studenoga 2025.Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere 20. studenoga 2025.Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku 20. studenoga 2025.Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Aktualnosti  Osijek Gourmet – vrhunski kulinarski stručnjaci pripremaju riječnu ribu
AktualnostiGastroPromo

Osijek Gourmet – vrhunski kulinarski stručnjaci pripremaju riječnu ribu

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—4. studenoga 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Osijek Gourmet i ove godine okuplja vrhunske kulinarske stručnjake koji će do 13. studenog pripremati riječnu ribu.

Osijek Gourmet ovoga je puta naglasak stavio na raznolikost jela od riječne ribe koja su karakteristična za ovaj kraj, a posjetitelji će imati priliku istražiti autentičnu kulinarsku baštinu ovog grada.

Tradicionalna namirnica s kreativnim interpretacijama

Riječna riba postala je ključna komponenta gastronomskih trendova zbog svoje održivosti, nutritivne vrijednosti i beskrajnih mogućnosti pripreme. Prva asocijacija na riječi „riba“ i „Slavonija“ zasigurno je vrući lonac iz kojeg se pari aroma srednje do jako ljutog fiš-paprikaša. Doista, primamljiv je to prizor koji posebno dobro zvuči kad se temperature naglo spuste.

Više članaka

Izabrana najbolja štrudla Hrvatske! Ovogodišnji Štrudlafest oduševio posjetitelje

8. rujna 2024.

Aurora borealis – nebeski spektakl iznad Hrvatske

5. studenoga 2023.

Ninska šokolijada, tradicija okusa ninskog kraja

23. siječnja 2025.


No, nije riječna riba u Slavoniji samo baza za dobar fiš. Tijekom Tjedna riječne ribe, devet renomiranih osječkih restorana (Restoran Zimska luka, Restoran Waldinger, Restoran Projekt 9, Čingi Lingi Čarda, Čarda kod Baranjca, Restoran kod Javora, Restoran crna svinja, Restoran Corner, Lulu fusion bistro) pripremit će jelovnike s raznovrsnim ribljim jelima po promotivnoj ponudi, a koja obuhvaćaju perkelt od soma, čips od šarana, smuđ na orly način, razne paštete od ribe te druge riječne delicije, karakteristične za Dravu i Dunav.

foto: Mario Đurkić


Osječki kuhari poznati su po spretnom kombiniranju tradicionalnih namirnica s kreativnim interpretacijama, omogućavajući posjetiteljima da uživaju u autentičnim jelima, ali i da istraže nove
okuse obogaćene jesenskim plodovima i prepoznatljivim začinima.
Naravno, ni jedno slavonsko jelo ne bi bilo potpuno bez fantastičnih vina koja dolaze iz plodnih vinogradskih područja Slavonije i Baranje. Domaćini restorana rado će vam preporučiti savršene kombinacije vina i hrane kako biste potpuno uživali u gastronomskom iskustvu.

Grad bogate povijesti i kulinarskog nasljeđa

No, bogata gastronomska ponuda nije jedini pa čak ni glavni adut središta hrvatskog istoka. Osijek je grad višestoljetne povijesti, koja se ogleda u multikulturnom nasljeđu vidljivom na svakom koraku (a tako i na tanjuru).
Najstariji dio grada čije znamenitosti i dalje možemo vidjeti barokni je kompleks iliti utvrda Tvrđa, a mnogobrojne znamenitosti poput Vodenih vrata, Kužnog pila i ostatka zidina podsjećaju na njezinu važnu vojno-civilnu ulogu. Nekoliko parkova dalje pronaći ćete Gornji grad, središte modernog Osijeka koje se ponosi nekim od najljepših znamenitosti s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće; konkatedralom sv. Petra i Pavla, historicističkim palačama, secesijskim nizom…


Ne dvojite više – zaputite se ovog studenog do srca Slavonije i uživajte u svim blagodatima kulturne i enogastronomske prošlosti i sadašnjosti.
Projekt Turističke zajednice grada Osijeka, pod nazivom Osijek Gourmet, podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije d. d.

Fotografije: Mario Đurkić

Kontakt

Prethodni članak

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Park prirode Velebit obilježio 110 godina od otkrića Cerovačkih špilja
Namibija – nevjerojatna ljepota bez presedana
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

21. studenoga 2025.0
Gastro

Okusi Bjelovarsko-bilogorski kraj za Doživljaj više

11. studenoga 2025.0
Aktualnosti

Znate li zašto Martinje slavimo baš 11. studenog?

11. studenoga 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Lifestyle

Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma

23. studenoga 2025.0
Intervju

Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše

22. studenoga 2025.0
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

21. studenoga 2025.0
Intervju

Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere

21. studenoga 2025.0
Putovanja

Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku

20. studenoga 2025.0
Životinje

Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi

20. studenoga 2025.0
Učitaj više
dht
Lifestyle

Višestruko slavlje Novalje na Danima hrvatskog turizma

pero-kuterovac
Intervju

Pero Kuterovac: Sve je više natjecanja, a sve manje treninga, to uništava sportaše

vjesnik-pozar-sasa-perko
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

klara-siljeg
Intervju

Od djevojčice iz Dubrovnika, preko trenerice olimpijaca, do doktorice znanosti i autorice sustava koji danas educira hrvatske trenere

gradovi-u-prosincu
Putovanja

Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku

Čupavouha lemurica u Zoološkom vrtu Grada Zagreba
Životinje

Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum