Skip to content
  Nedjelja 19 listopada 2025
Najnovije
18. listopada 2025.Nacionalni park Paklenica slavi 76. rođendan, u nedjelju besplatan ulaz 18. listopada 2025.Team building za savršen doživljaj u srcu Banovine: Adrenalinska staza Vražji skok 16. listopada 2025.Ivona Makar: Put od vrhunske hokejašice, do cijenjene međunarodne sutkinje 16. listopada 2025.Ugrožena vrsta uz ZOO-u Grada Zagreba: Na svijet došla dva plava varana 16. listopada 2025.Karlo Kodrić uz podršku HOO-a do Olimpijskih igara u Los Angelesu 16. listopada 2025.Perušić: Odmor u zlatnim bojama jeseni
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Savršen recept za mekane buhtle
GastroRecepti

Savršen recept za mekane buhtle

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—19. prosinca 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Želite sami napraviti buhtle od kojih će mirisati cijela kuća i koje će vas podsjetiti na one kakve je radila vaša mama ili baka? Dizana tijesta nisu nikakav bauk, a recept u nastavku pokazuje kako se brzo i jednostavno mogu napraviti buhtle koje će vas oduševiti.

Najbitnije je u cijelom postupku dobro zamijesiti tijesto i dvaput ga ostaviti da se digne, jednom kad se zamijesi i drugi puta kada se formiraju buhtle. U receptu možete dio mlijeka zamijeniti s jogurtom (ali obavezno sobne temperature) i moj savjet je da naribate dosta limunove korice (ali od nešpricanog limuna) jer daje poseban okus buhtlama.

SASTOJCI:

3 dcl toplog mlijeka

1 svježi kvasac

oko 70 dkg brašna za dizana tijesta

10 dkg šećera

10 dkg otopljenog maslaca

Više članaka

Ninska šokolijada: Obožavana gastro manifestacija u kraljevskom gradu

18. srpnja 2024.

Imamo recept za savršenu jesensku juhu od vrganja, a dobili smo ga od ljudi čija će vas priča ohrabriti da pokrenete vlastiti posao

21. listopada 2024.

5 zanimljivost o hrani koje možda niste znali

16. listopada 2023.

1 jaje

1 vanilin šećer

Korica 1 limuna

malo soli

šećer u prahu

TIJESTO:
U decilitar toplog mlijeka dodajte kvasac, žlicu šećera i malo brašna te promiješajte i stavite na toplo oko 15 minuta da kvasac naraste.

Otopite maslac. Pomiješajte dignuti kvasac, 2 decilitra toplog mlijeka i jedno jaje. Dodajte brašno, šećer, vanilin šećer, malo soli, koricu 1 limuna i otopljeni maslac.

Zamijesite od svih sastojaka mekano i kompaktno tijesto te ga pokrijte i pustite da se diže na toplom oko 30 minuta dok ne naraste barem duplo. Tijesto lagano premijesite i razvaljajte na debljinu između 5 i 10 mm kao na slici.

buhtle_tijesto_hrana_recept_mekane
tijesto
buhtle_food_hrvatska
tijesto razvaljano
hrvatska_hrana_food_recept_mekane_buhtle
tijesto izrezano

Tijesto izrezite na kvadrate veličine oko 10cm. Punite ih prema želji, nama su najbolje sa pekmezom od šljiva ili Lino ladom. Dobro izradite kuglice da vam nadjev prilikom pečenja ne iscuri.

buhtle_pekmez_podravka_linolada_recept
punjenje (pekmez od šljiva i Lino Lada)

Buhtle posložene u namašćen protvan ostavite da se još jednom dignu (oko 30 minuta). Premažite ih sa rastopljenim maslacom i pospite šećerom u prahu da dobiju hrskavu koricu prilikom pečenja.

buhtle_dizano_tijesto_recept
dizanje buhtli prije pečenja

Pecite ih na 160C oko 30 minuta dok lijepo ne porumene.

buhtle_pecene_recept
buhtle pečene

Dobar tek!

Kontakt – Skitnice.hr

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Čarobna vožnja čamcem po podzemnom jezeru Tapolca
Advent u Baški: Kuhalo se u humanitarne svrhe
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Ispečena najduža štrudla na svijetu, Hrvatska oborila Guinnessov rekord

7. rujna 2025.0
Gastro

Štrudlafest ove godine sprema pravi spektakl! Imamo recept za najbolju štrudlu

1. rujna 2025.0
Gastro

Restorani u Novalji koji su nas osvojili lokalnom ponudom i cijenama

16. kolovoza 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Ekologija

Nacionalni park Paklenica slavi 76. rođendan, u nedjelju besplatan ulaz

18. listopada 2025.0
Outdoor

Team building za savršen doživljaj u srcu Banovine: Adrenalinska staza Vražji skok

18. listopada 2025.0
Intervju

Ivona Makar: Put od vrhunske hokejašice, do cijenjene međunarodne sutkinje

16. listopada 2025.0
Životinje

Ugrožena vrsta uz ZOO-u Grada Zagreba: Na svijet došla dva plava varana

16. listopada 2025.0
Sport

Karlo Kodrić uz podršku HOO-a do Olimpijskih igara u Los Angelesu

16. listopada 2025.0
Hrvatska

Perušić: Odmor u zlatnim bojama jeseni

16. listopada 2025.0
Učitaj više
nacionalni-park-paklenica
Ekologija

Nacionalni park Paklenica slavi 76. rođendan, u nedjelju besplatan ulaz

team-building
Outdoor

Team building za savršen doživljaj u srcu Banovine: Adrenalinska staza Vražji skok

ivona-makar
Intervju

Ivona Makar: Put od vrhunske hokejašice, do cijenjene međunarodne sutkinje

plavi-varan
Životinje

Ugrožena vrsta uz ZOO-u Grada Zagreba: Na svijet došla dva plava varana

hoo-hhs-kodric
Sport

Karlo Kodrić uz podršku HOO-a do Olimpijskih igara u Los Angelesu

perusic-jesen
Hrvatska

Perušić: Odmor u zlatnim bojama jeseni

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum