Skip to content
  Subota 21 lipnja 2025
Najnovije
20. lipnja 2025.Na Cresu održana dvanaesta edukativna radionica “Glas žena u sportu” 18. lipnja 2025.Varaždinska županija krije mjesta koja morate posjetiti: Od mirnih izletišta do adrenalinskih avantura 18. lipnja 2025.Stiže Oktoberfest Hrvatska, najveći pivski spektakl u regiji 16. lipnja 2025.Kako odabrati savršene keramičke pločice za svaki prostor? 16. lipnja 2025.Petrinja sprema još jedan Cinehill na vrhu Hrastovičke gore 16. lipnja 2025.Maida Arslanagić u borbi za inkluzivni svijet sporta
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Tjestenina s vrganjima gotova za 20 minuta
GastroRecepti

Tjestenina s vrganjima gotova za 20 minuta

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—13. studenoga 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Kako je palo više kiše, tako je došlo vrijeme vrganja, pa vam donosimo brzi recept za ručak od samo 5 namirnica koji će sve oduševiti.

Iako s vrganjima u kuhinji uistinu možete eksperimentirati, jer se uklapaju u mnoga jela, mi smo se odlučili za provjerenu i jednostavnu kombinaciju.

SASTOJCI (za 4 osobe) Tjestenina s vrganjima:

30 dkg narezanih vrganja

500 gr tjestenine (mi smo koristili široke rezance)

2 dcl vrhnja za kuhanje

1 dcl bijelog vina

2 glavice luka

More stories

Osijek Gourmet – vrhunski kulinarski stručnjaci pripremaju riječnu ribu

4. studenoga 2023.

Poznati chef s 3 Michelinove zvjezdice Jan Hartwig promovira istarsku gastronomiju

14. srpnja 2024.

TOP 5 restorana Bilogorskog kraja u kojima se stvarno dobro jede

7. lipnja 2025.

Po želji soli, papra i peršina

@domagojsever Kako pripremiti savršenu tjesteninu s vrganjima za 20 minuta?! 🍲🍄😍 #food #foodie #foodporn #foodblogger #croatia #hrvatska #cooking #cookingathometiktoktv #foodtiktok #foodlover #foodtok #pasta #pastatiktok ♬ Food – eas Ratta

PRIPREMA Tjestenina s vrganjima:

Nasjeckajte i prepržite 2 glavice luka.

Dodajte narezane vrganje i pirjajte još nekoliko minuta.

Podlijte sa 1 dcl bijelog vina i malo temeljca ili vode. Ostavite da se sve poveže nekoliko minuta.

Dodajte 2 dcl vrhnja za kuhanje i začine prema želji.

Na kraju dodajte tjesteninu kojoj nedostaje minuta do dvije da bude kuhana. Sve dobro izmiješajte i kuhajte dok tjestenina nije potpuno kuhana.

Ako želite, na kraju na tjesteninu naribajte sir.

Dobar tek!

Vrganj

Zanimljivosti o vrganjima koje sigurno niste znali:

  1. Vrganj se ne može uzgojiti te ga jedino možemo pronaći na njegovom prirodnom staništu
  2. Siromašni su mastima te istovremeno sadrže značajan udio proteina
  3. “Mogu se jesti sirovi i kao takvi sadrže preko 80 % vlage, kuhanjem se povećava probavljivost, a sušenjem se osim intenziviranja mirisa, postiže obogaćenost bjelančevinama kojih je više nego kod povrća koje se najčešće konzumira, izuzev soje. Ako stoje duže zamrznuti smanjit će se intenzitet boje, arome i okusa.” Agroportal
  4. Energetska vrijednost vrganja je mala, svega 25 kcal na 100 g namirnice
  5. sadrže ergosterol – molekulu koja se pretvara u vitamin D, što ne može ponuditi niti jedno drugo voće ili povrće

Kontakt – Skitnice.hr

Prethodni članak

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Održiva putovanja u središtu interesa svjetskih turističkih destinacija
Patrice Kwedi: Dvadesetdvogodišnje putovanje Hrvatskom se nastavlja
Related posts
  • Related posts
  • More from author
Gastro

TOP 5 restorana Bilogorskog kraja u kojima se stvarno dobro jede

7. lipnja 2025.0
Gastro

Pidoća i debit se vole, za sve ljubitelje dobre hrane i pića

5. lipnja 2025.0
Gastro

Gremo ist! Novaljski mladi kuhari oduševili tradicijom na tanjuru

2. lipnja 2025.0
Load more
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Read also
Aktualnosti

Na Cresu održana dvanaesta edukativna radionica “Glas žena u sportu”

20. lipnja 2025.0
Hrvatska

Varaždinska županija krije mjesta koja morate posjetiti: Od mirnih izletišta do adrenalinskih avantura

18. lipnja 2025.0
Lifestyle

Stiže Oktoberfest Hrvatska, najveći pivski spektakl u regiji

18. lipnja 2025.0
Lifestyle

Kako odabrati savršene keramičke pločice za svaki prostor?

16. lipnja 2025.0
Kultura

Petrinja sprema još jedan Cinehill na vrhu Hrastovičke gore

16. lipnja 2025.0
Intervju

Maida Arslanagić u borbi za inkluzivni svijet sporta

16. lipnja 2025.0
Load more
glas-zena-u-sport
Aktualnosti

Na Cresu održana dvanaesta edukativna radionica “Glas žena u sportu”

varazdinska-zupanija
Hrvatska

Varaždinska županija krije mjesta koja morate posjetiti: Od mirnih izletišta do adrenalinskih avantura

oktoberfest-hrvatska
Lifestyle

Stiže Oktoberfest Hrvatska, najveći pivski spektakl u regiji

savrsene-plocice
Lifestyle

Kako odabrati savršene keramičke pločice za svaki prostor?

cinehill-petrinja
Kultura

Petrinja sprema još jedan Cinehill na vrhu Hrastovičke gore

maida-arslanagić
Intervju

Maida Arslanagić u borbi za inkluzivni svijet sporta

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum