Restoran Nobel u sklopu novouređenog hotela Turist, jedno je od najvećih iznenađenja gastro ponude Varaždinskoga kraja.
Jedemo svi. Neki više, neki manje. Neki vole sami skuhati, a ima nas i koji najviše pomognemo kad smo daleko od kuhinje. No, svima nam je jedno zajedničko – potreba za jelom. Većini je ipak užitak.
Svaštarili smo po tom pitanju tijekom 2022. godine, nagledali se i nakušali svega. I jestivog i nejestivog, ali jednog se mjesta s radošću sjetimo svaki put kad je na meniju gastro tema.
Varaždinski restoran Nobel u sklopu hotela Turist, svojom nas je ponudom oborio s nogu. Znate one trenutke kada ne očekujete puno, a dobijete obarajući wow efekt. Od ambijenta, preko ponude, do čarolije mirisa i okusa. Spoj tradicije i budućnosti.
Ništa se ne prepušta slučaju. Gastro tim restorana predvode višestruko nagrađivani kuharski virtuozi, koji osobnu kreativnost i znanje unose u ponudu jela, spajajući tradicionalna jela i lokalne namirnice s najnovijim kulinarskim trendovima.
Ono što je nas oduševilo od ponude su carpaccio od bijele morske ribe na lisnatim salatama i sladoledom od crvenog papra, pačja prsa sa žara na rižotu od šafrana, a za desert nezaobilazni mousse od infuziranih zrnaca pečene kave s insertom Baileysa, sladoledom od kave i espresso karamel umakom.
Popularni su i tjedni meniji restorana Nobel, gdje za cca 6-7 eura možete odabrati jedno od dnevnih jela. Cijelu ovotjednu ponudu pogledajte na Facebook stranici restorana Nobel.
Ponuda usluga uistinu je raznovrsna, od cateringa, organizacije poslovnih događanja, obiteljskih proslava i slično.
U sklopu hotela je i bar idealan za opuštanje uz piće i slasticu iz bogate ponude. Ako pak tražite intimnije dvorane, Poslovni klub je mjesto u kojem možete uživati u širokoj ponudi vrhunskih cigara, konjaka i drugih pića, dok je za malo veća okupljanja dostupan Vip salon.
Foto: Domagoj Sever