Skip to content
  Ponedjeljak 19 svibnja 2025
Najnovije
19. svibnja 2025.Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine 17. svibnja 2025.Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek 17. svibnja 2025.Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina 16. svibnja 2025.Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj 16. svibnja 2025.Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata 16. svibnja 2025.Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Recept za poljski cebularz koji morate isprobati
Gastro

Recept za poljski cebularz koji morate isprobati

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—1. travnja 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Cebularz je pogača koja dolazi iz Lublina. Tijesto se radi od najkvalitetnijeg brašna i mora biti debljine oko 1,5 cm. Prelije se lukom narezanim na kockice, solju i makom, te se peče dok ne dobije zlatnu boju. Jede se svježe, ne starije od dva dana.

Sastojci:

Za tijesto:

2,5 šalice brašna

1 žlica soli

instant kvasac

1 jušna žlica otopljenog maslaca

1 jaje

Za nadjev:

2 jušne žlice maka

Više članaka

Vikend u hotelu Olea u Novalji donosi nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje vina

27. studenoga 2024.

Savršeni štrukli koje možete jednostavno pripremiti

23. listopada 2023.

Uskršnji doručak u Novalji: tradicionalna gastronomija i vrhunska zabava

1. travnja 2024.

1 sitno nasjeckani luk

1 jušna žlica ulja

Priprema:

Otopite maslac i ostavite da se ohladi.

Za nadjev sitno nasjeckajte luk, stavite ga u zdjelu te dodajte ulje i mak. Pokrijte ga i stavite u hladnjak.

Pomiješajte brašno, sol, kvasac i otopljeni maslac. Umijesite ga rukama, a ako je previše ljepljivo dodajte malo brašna.

Pokriti tijesto i ostaviti da odstoji 2 sata kako bi se smjesa udvostručila.

Na pobrašnjenom stolu oblikujte valjak i podijelite ga na 6 jednakih dijelova te  

spljoštite tako da najtanje bude u sredini (nešto poput malog tijesta za pizzu). Stavite na lim za pečenje kojega ste prethodno nauljili. Na svaki komad pogačice stavite nadjev od luka/maka. Sve ih pokrijte čistom krpom, ostavite da odstoje još 20 min.

Zagrijte pećnicu na 180°C. 

U maloj zdjelici umutite jaje te premažite cebularze.

Pecite ih u pećnici 20 minuta i poslužite svježe.

Kontakt

Foto: Domagoj Sever

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Babka ziemniaczana, savršen poljski slani kolač
Sękacz, poljski desert koji morate znati pripremiti
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Festival jagoda u Selcu: Slatki vikend uz more

10. svibnja 2025.0
Gastro

Torta de Mandole pravi je gastronomski biser Vodnjana

29. travnja 2025.0
Gastro

MarsOvca 2025. je lansirana u svemir: Gastrospektakl izvan okvira

13. travnja 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Ekologija

Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine

19. svibnja 2025.0
Životinje

Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek

17. svibnja 2025.0
Sport

Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina

17. svibnja 2025.0
Hrvatska

Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj

16. svibnja 2025.0
Intervju

Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata

16. svibnja 2025.0
Sport

Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja

16. svibnja 2025.0
Učitaj više
kraljicina-plaza
Ekologija
Kraljičina plaža dio velikog projekta za očuvanje prirodne baštine
izlozba
Životinje
Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek
marino-bloudek
Sport
Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina
sajam-kreativnosti
Hrvatska
Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj
nikola-miljenic
Intervju
Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata
    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum