Skip to content
  Nedjelja 18 svibnja 2025
Najnovije
17. svibnja 2025.Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek 17. svibnja 2025.Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina 16. svibnja 2025.Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj 16. svibnja 2025.Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata 16. svibnja 2025.Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja 15. svibnja 2025.Priroda za sve na znakovnom na Skradinskom buku
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Tjestenina s vrganjima gotova za 20 minuta
GastroRecepti

Tjestenina s vrganjima gotova za 20 minuta

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—13. studenoga 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Kako je palo više kiše, tako je došlo vrijeme vrganja, pa vam donosimo brzi recept za ručak od samo 5 namirnica koji će sve oduševiti.

Iako s vrganjima u kuhinji uistinu možete eksperimentirati, jer se uklapaju u mnoga jela, mi smo se odlučili za provjerenu i jednostavnu kombinaciju.

SASTOJCI (za 4 osobe) Tjestenina s vrganjima:

30 dkg narezanih vrganja

500 gr tjestenine (mi smo koristili široke rezance)

2 dcl vrhnja za kuhanje

1 dcl bijelog vina

2 glavice luka

Više članaka

Tripice, jelo koje ili obožavate ili ne možete smisliti

19. studenoga 2023.

Prvi podzemni wine & walk festival ZAGREB UNDERGROUND oduševio posjetitelje

13. travnja 2024.

Za mjesec dana Rovinj postaje središte gastronomske scene

21. ožujka 2024.

Po želji soli, papra i peršina

@domagojsever Kako pripremiti savršenu tjesteninu s vrganjima za 20 minuta?! 🍲🍄😍 #food #foodie #foodporn #foodblogger #croatia #hrvatska #cooking #cookingathometiktoktv #foodtiktok #foodlover #foodtok #pasta #pastatiktok ♬ Food – eas Ratta

PRIPREMA Tjestenina s vrganjima:

Nasjeckajte i prepržite 2 glavice luka.

Dodajte narezane vrganje i pirjajte još nekoliko minuta.

Podlijte sa 1 dcl bijelog vina i malo temeljca ili vode. Ostavite da se sve poveže nekoliko minuta.

Dodajte 2 dcl vrhnja za kuhanje i začine prema želji.

Na kraju dodajte tjesteninu kojoj nedostaje minuta do dvije da bude kuhana. Sve dobro izmiješajte i kuhajte dok tjestenina nije potpuno kuhana.

Ako želite, na kraju na tjesteninu naribajte sir.

Dobar tek!

Vrganj

Zanimljivosti o vrganjima koje sigurno niste znali:

  1. Vrganj se ne može uzgojiti te ga jedino možemo pronaći na njegovom prirodnom staništu
  2. Siromašni su mastima te istovremeno sadrže značajan udio proteina
  3. “Mogu se jesti sirovi i kao takvi sadrže preko 80 % vlage, kuhanjem se povećava probavljivost, a sušenjem se osim intenziviranja mirisa, postiže obogaćenost bjelančevinama kojih je više nego kod povrća koje se najčešće konzumira, izuzev soje. Ako stoje duže zamrznuti smanjit će se intenzitet boje, arome i okusa.” Agroportal
  4. Energetska vrijednost vrganja je mala, svega 25 kcal na 100 g namirnice
  5. sadrže ergosterol – molekulu koja se pretvara u vitamin D, što ne može ponuditi niti jedno drugo voće ili povrće

Kontakt – Skitnice.hr

Prethodni članak

Početna
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Održiva putovanja u središtu interesa svjetskih turističkih destinacija
Patrice Kwedi: Dvadesetdvogodišnje putovanje Hrvatskom se nastavlja
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Festival jagoda u Selcu: Slatki vikend uz more

10. svibnja 2025.0
Gastro

Torta de Mandole pravi je gastronomski biser Vodnjana

29. travnja 2025.0
Gastro

MarsOvca 2025. je lansirana u svemir: Gastrospektakl izvan okvira

13. travnja 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Životinje

Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek

17. svibnja 2025.0
Sport

Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina

17. svibnja 2025.0
Hrvatska

Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj

16. svibnja 2025.0
Intervju

Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata

16. svibnja 2025.0
Sport

Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja

16. svibnja 2025.0
Aktualnosti

Priroda za sve na znakovnom na Skradinskom buku

15. svibnja 2025.0
Učitaj više
izlozba
Životinje
Izložba Zoološkog vrta Grada Zagreba: 100 nam je godina tek
marino-bloudek
Sport
Marino Bloudek na Hanžeku lovi rekord star više od 50 godina
sajam-kreativnosti
Hrvatska
Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: Čarolija za cijelu obitelj
nikola-miljenic
Intervju
Nikola Miljenić: Do kraja karijere svakako se vidim s nekom medaljom oko vrata
protiv-nasilja
Sport
Važna edukacija protiv nasilja u sportu i sa svrhom njegova preveniranja
    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum