Skip to content
  Nedjelja 1 lipnja 2025
Najnovije
1. lipnja 2025.Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni” 29. svibnja 2025.Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10 29. svibnja 2025.Junior Ranger grupa startala u Nacionalnom parku “Krka” 27. svibnja 2025.Outdoor destinacija po mjeri svakoga: Od romantičnih šetnica do lude vožnje quadovima po Bilogori 27. svibnja 2025.Svjetski dan sporta u Novalji uz Sportske igre 26. svibnja 2025.Dan u srcu Like: Zeleni sajam i veslačka regata
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Zimne nóżki  
Gastro

Zimne nóżki  

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—1. travnja 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Ovo poljsko jelo privuklo nas je izgledom, ali i nazivom. U doslovnom prijevodu zimne nóżki  znači “hladna stopala”. Jelo je vrlo slično hladetini u Hrvatskoj, odnosno to je kuhano svinjsko meso s kožom i kostima. Kuha se satima kako bi se sve dobro raskuhalo, nakon čega se vadi kost, a juha s mesom pretvara u žele. Poslužuje se hladno, a za ljepši šareniji izgled prilikom kuhanja dodaje se razno povrće. U nastavku vam donosimo recept. 

Sastojci za zimne nóżki:

3 kg svinjskih nogica

2 svinjske koljenice

5-6 većih mrkvi

4 veća korijena peršina

Više članaka

Weekend Food Festival ponovno osvaja svjetsku gastronomsku scenu

22. veljače 2023.

Recept za stari obwarzanek i danas na stolovima Poljaka

1. travnja 2023.

Bojenje jaja prirodnim bojama by Marina Obradović

6. travnja 2023.

nasjeckani peršinov list (ostatak od korijena)

3 čajne žlice jabučnog octa

3 lovorova lista

papar u zrnu prema želji

1 cijeli češnjak

sol i papar prema želji

Upute:

Meso desetak minuta popržite na tavi, a zatim mu dodajte povrće, prelijte hladnom vodom i kuhajte oko 45 minuta ili dok ne omekša. Dok kuhate, radit će se pjena koju ćete žlicom odstraniti. Zatim meso ogulite i narežite na kockice, a mrkvu i peršin na kolutove. Procijedite juhu, dodajte 1 čajnu žlicu želatine, sol, papar i ocat. Meso pomiješajte s temeljcem, povrćem i nasjeckanim peršinom. Sve ulijte u male zdjelice i ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se ohladi.

Prethodni članak

Kontakt

Foto: Domagoj Sever

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Tatarski od haringe
Šafrani preplavili neke od najljepših slovenskih vrhova. Ove morate posjetiti!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Festival jagoda u Selcu: Slatki vikend uz more

10. svibnja 2025.0
Gastro

Torta de Mandole pravi je gastronomski biser Vodnjana

29. travnja 2025.0
Gastro

MarsOvca 2025. je lansirana u svemir: Gastrospektakl izvan okvira

13. travnja 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Intervju

Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni”

1. lipnja 2025.0
Putovanja

Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10

29. svibnja 2025.0
Ekologija

Junior Ranger grupa startala u Nacionalnom parku “Krka”

29. svibnja 2025.0
Hrvatska

Outdoor destinacija po mjeri svakoga: Od romantičnih šetnica do lude vožnje quadovima po Bilogori

27. svibnja 2025.0
Lifestyle

Svjetski dan sporta u Novalji uz Sportske igre

27. svibnja 2025.0
Lifestyle

Dan u srcu Like: Zeleni sajam i veslačka regata

26. svibnja 2025.0
Učitaj više
anita-sikic
Intervju
Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni”
najpopularnije-destinacije
Putovanja
Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10
krka-junior-ranger
Ekologija
Junior Ranger grupa startala u Nacionalnom parku “Krka”
outdoor-bilogora
Hrvatska
Outdoor destinacija po mjeri svakoga: Od romantičnih šetnica do lude vožnje quadovima po Bilogori
svjetski-dan-sporta
Lifestyle
Svjetski dan sporta u Novalji uz Sportske igre
    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum