Skip to content
  Utorak 3 lipnja 2025
Najnovije
2. lipnja 2025.Gremo ist! Novaljski mladi kuhari oduševili tradicijom na tanjuru 2. lipnja 2025.Odbojkaški rekreativci igraju na Jarunu za gladnu djecu svijeta 2. lipnja 2025.Eno-gastro raj Bjelovarsko-bilogorskog kraja: Doživljaj više u čaši i na tanjuru 1. lipnja 2025.Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni” 29. svibnja 2025.Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10 29. svibnja 2025.Junior Ranger grupa startala u Nacionalnom parku “Krka”
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Životinje
  • Aktualnosti
  • Promo
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Pyzy na poljskim stolovima neizostavan zimi
Gastro

Pyzy na poljskim stolovima neizostavan zimi

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—1. travnja 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Okruglice od krumpira jedno su od jačih i masnijih jela. U kuhinjama Poljaka obavezno se nalazi zimi, a okruglice se poslužuju s prženim komadićima slanine prelivenim svinjskom mašću.

Sastojci:

1,5 kg krumpira

2 žlice krumpirovog škroba

2 žlice pšeničnog brašna

panceta

Više članaka

Tatarski od haringe

1. travnja 2023.

Vikend u hotelu Olea u Novalji donosi nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje vina

27. studenoga 2024.

Berbom maslina u Vodnjanu najavljeno 17. izdanje Dana mladog maslinovog ulja

14. listopada 2023.

luk

Priprema:

Ogulite i skuhajte 1 kg krumpira, te napravite pire.

Ostatak krumpira ogulite i naribajte, te ocijedite višak vode.

U veću zdjelu stavite pire i naribani krumpir, te dodajte brašno, krumpirov škrob te sol. Sve dobro promiješajte i oblikujte kuglice veličine malo veće od golf loptice.

U kipuću slanu vodu dodajte kuglice i kuhajte ih 2-3 minute, odnosno dok ne isplivaju na površinu.

Za to vrijeme narežite pancetu na kockice i popržite ju s lukom na tavi 5-6 minuta.

Pyzyje izvadite iz vode i prelijte ih s pancetom i lukom.

Kontakt

Foto: Domagoj Sever

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Tatarski od haringe
Šafrani preplavili neke od najljepših slovenskih vrhova. Ove morate posjetiti!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Gremo ist! Novaljski mladi kuhari oduševili tradicijom na tanjuru

2. lipnja 2025.0
Gastro

Eno-gastro raj Bjelovarsko-bilogorskog kraja: Doživljaj više u čaši i na tanjuru

2. lipnja 2025.0
Gastro

Festival jagoda u Selcu: Slatki vikend uz more

10. svibnja 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Gastro

Gremo ist! Novaljski mladi kuhari oduševili tradicijom na tanjuru

2. lipnja 2025.0
Lifestyle

Odbojkaški rekreativci igraju na Jarunu za gladnu djecu svijeta

2. lipnja 2025.0
Gastro

Eno-gastro raj Bjelovarsko-bilogorskog kraja: Doživljaj više u čaši i na tanjuru

2. lipnja 2025.0
Intervju

Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni”

1. lipnja 2025.0
Putovanja

Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10

29. svibnja 2025.0
Ekologija

Junior Ranger grupa startala u Nacionalnom parku “Krka”

29. svibnja 2025.0
Učitaj više
Gastro
Gremo ist! Novaljski mladi kuhari oduševili tradicijom na tanjuru
za-gladnu-djecu
Lifestyle
Odbojkaški rekreativci igraju na Jarunu za gladnu djecu svijeta
gastro-raj-bkjelovarsko-bilogorskog-kraja
Gastro
Eno-gastro raj Bjelovarsko-bilogorskog kraja: Doživljaj više u čaši i na tanjuru
anita-sikic
Intervju
Anita Šikić: “Neopisivo je kad naši rukometaši proizvedu emociju kakvu smo imali u Areni”
najpopularnije-destinacije
Putovanja
Otkrivamo napopularnije destinacije ovoga ljeta: Dubrovnik među TOP 10
    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum