Skip to content
  Subota 22 studenoga 2025
Najnovije
21. studenoga 2025.Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati? 20. studenoga 2025.Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku 20. studenoga 2025.Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi 20. studenoga 2025.Mihaela Visinski: Vraćamo se na veliku boiatlonsku scenu s čak troje olimopijaca 17. studenoga 2025.Andrea Sedloska, Makedonka u dresu zagrebačke Lokomotive 17. studenoga 2025.Advent u Petrinji: Mali grad dočekuje vas velikog srca i ove zime
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Vodiči
    • Putopisi
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Skijanje
    • Ostalo
  • Gastro
    • Restorani
    • Recepti
  • Lifestyle
    • Intervju
    • Kultura
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
    • Aktualnosti
  • Sport
  • Životinje
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Gastro  Pyzy na poljskim stolovima neizostavan zimi
Gastro

Pyzy na poljskim stolovima neizostavan zimi

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—1. travnja 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Okruglice od krumpira jedno su od jačih i masnijih jela. U kuhinjama Poljaka obavezno se nalazi zimi, a okruglice se poslužuju s prženim komadićima slanine prelivenim svinjskom mašću.

Sastojci:

1,5 kg krumpira

2 žlice krumpirovog škroba

2 žlice pšeničnog brašna

panceta

Više članaka

Štrudlafest ove godine sprema pravi spektakl! Imamo recept za najbolju štrudlu

1. rujna 2025.

Uskršnji doručak u Novalji: tradicionalna gastronomija i vrhunska zabava

1. travnja 2024.

Imamo recept za savršenu jesensku juhu od vrganja, a dobili smo ga od ljudi čija će vas priča ohrabriti da pokrenete vlastiti posao

21. listopada 2024.

luk

Priprema:

Ogulite i skuhajte 1 kg krumpira, te napravite pire.

Ostatak krumpira ogulite i naribajte, te ocijedite višak vode.

U veću zdjelu stavite pire i naribani krumpir, te dodajte brašno, krumpirov škrob te sol. Sve dobro promiješajte i oblikujte kuglice veličine malo veće od golf loptice.

U kipuću slanu vodu dodajte kuglice i kuhajte ih 2-3 minute, odnosno dok ne isplivaju na površinu.

Za to vrijeme narežite pancetu na kockice i popržite ju s lukom na tavi 5-6 minuta.

Pyzyje izvadite iz vode i prelijte ih s pancetom i lukom.

Kontakt

Foto: Domagoj Sever

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Tatarski od haringe
Šafrani preplavili neke od najljepših slovenskih vrhova. Ove morate posjetiti!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Gastro

Okusi Bjelovarsko-bilogorski kraj za Doživljaj više

11. studenoga 2025.0
Gastro

Najbolji majstori čvaraka i chef koji čuva tajne bilogorskih okusa

10. studenoga 2025.0
Gastro

Delicious Zagreb: Nova platforma otkriva najbolju gastronomsku ponudu

30. listopada 2025.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Pročitajte također
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

21. studenoga 2025.0
Putovanja

Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku

20. studenoga 2025.0
Životinje

Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi

20. studenoga 2025.0
Intervju

Mihaela Visinski: Vraćamo se na veliku boiatlonsku scenu s čak troje olimopijaca

20. studenoga 2025.0
Intervju

Andrea Sedloska, Makedonka u dresu zagrebačke Lokomotive

17. studenoga 2025.0
Hrvatska

Advent u Petrinji: Mali grad dočekuje vas velikog srca i ove zime

17. studenoga 2025.0
Učitaj više
vjesnik-pozar-sasa-perko
Aktualnosti

Treba li Vjesnik nakon požara rušiti ili renovirati?

gradovi-u-prosincu
Putovanja

Gradovi koji u prosincu ožive u pravu božićnu bajku

Čupavouha lemurica u Zoološkom vrtu Grada Zagreba
Životinje

Ženka iz Hrvatske ključna za uzgoj čupavouhih lemura u Latinskoj Americi

mihaela-visinski
Intervju

Mihaela Visinski: Vraćamo se na veliku boiatlonsku scenu s čak troje olimopijaca

Andrea-SEDLOSKA
Intervju

Andrea Sedloska, Makedonka u dresu zagrebačke Lokomotive

advent-u-petrinji
Hrvatska

Advent u Petrinji: Mali grad dočekuje vas velikog srca i ove zime

    Copyright © 2025. Skitnice.hr by KUH@ADA
    • O nama
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum